niedziela, 16 września 2012

Krem kakaowy do smarowania pieczywa.

Jak wyżej. Krem to banalnie prosty słodki substytut Nutelli.

Dodatkowa zaleta: krem jest RAW. Czyli całkowicie surowy. Oczywiście można się czepiać, że kakao nie jest raw, albo daktyte albo coś tam coś tam....

Składniki:
1 dojrzały banan
garść suszonych daktyli (namoczonych wcześniej w letniej wodzie przez ok. 0,5 do 1 h)
2 łyżeczki kakao
opcjonalnie - łyżeczka syropu klonowego dobrej jakości

Wszystkie składniki po prostu miksujemy na papkę, ale najpierw radzę zmiksować daktyle na mniejsze kawałki a potem dodać banana i kakao.


Może i wygląda tak sobie, ale jest naprawdę pyszny! Należy go przechowywać w lodówce pod przykryciem - u mnie był dobry jeszcze po dwóch dniach, bez żadnej różnicy w smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz